Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Workshop Creatief Schrijven

Lijkt het je leuk om te schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je geen inspiratie, maar voel je wel de drang om de pen op het papier te zetten? Of heb je inspiratie, maar ben je op zoek naar structuur?

 

Schrijven is één van de mooiste manieren om emoties te uiten. Dat geldt voor persoonlijke verhalen, herinneringen en gedachtenGeïnspireerd door de essays van Jonkvrouwe Emelie Wesselman organiseren we de workshop Creatief Schrijven, gegeven door Maartje Vos-Swinkels van De Museumdocent. Maartje geeft je korte schrijfopdrachten om de inkt te laten vloeien en de schrijfspieren op te warmen. Je krijgt tips om precies de juiste woorden op papier te zetten. De workshops zijn los te volgen, ervaring met schrijven is niet nodig. Een notitieboek en pen krijg je van ons, het enige waar je zelf voor moet zorgen is de zin om aan de slag te gaan!

Wanneer?

De workshops worden gegeven van 10.30 tot 12.00 uur op zaterdag 17 september en 22 oktober.

Wat kost het?

De kosten bedragen €8 per keer. Dat is inclusief notitieboek, pen, koffie/thee en exclusief een museumticket. Ben je in het bezit van een Museumkaart of VIP KAART VriendenLoterij? Dan is de entree gratis.

Doe mee!

Aanmelden doe je door het onderstaand formulier in te vullen. Dat kan tot een week voorafgaand aan jouw deelname aan de workshop. Alvast veel schrijfplezier toegewenst!

Maartje Vos-Swinkels werkt onder de naam De Museumdocent aan verschillende projecten in de cultuurwereld. Zij geeft interactieve rondleidingen en lezingen, verzorgt stadswandelingen en denkt met musea mee over inclusiviteit en educatie. Ook organiseerde zij het drukbezochte Schrijfcafé CACAO, waar deelnemers elke maand aan de slag gingen met creatieve schrijfopdrachten in een bepaald thema.