Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Buitengewoon Museumtour

Deze tour is speciaal ontwikkeld voor bezoekers met dementie, geheugenproblemen en NAH, en hun dierbaren. In de Buitengewoon Museumtour bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

 

Kennis over de getoonde objecten is niet nodig, genieten van kunst en de persoonlijke beleving staat centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Onze speciaal hiertoe opgeleide gids helpt je daarbij op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Meedoen met de Buitengewoon Museumtour is leerzaam en zeker zo gezellig.

Positieve effecten

Uit onderzoek weten we dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

Tour

Doe mee met de Buitengewoon Museumtour in Kasteel Helmond! We beginnen met koffie of thee en dagvers gebak in het Kasteelcafé. Daarna maken we een tour door het kasteel en stoppen we bij vijf voorwerpen of bijzondere plekken om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Deze tour door het museum duurt ongeveer 1 uur. Na de tour praten we nog na onder het genot van een drankje en sluiten we gezamenlijk af.

Duur

Circa 1,5 -2 uur inclusief ontvangst met koffie of thee, tour en afronding.

Kasteelbalie

Meld je voor aanvang van de tour bij de balie van het kasteel, de kasteelgids heet je welkom.

Tarief

De Buitengewoon Museumtour kost €19,50 per persoon. In het bezit van een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART? We bieden je een speciaal tarief van € 8,50 per persoon. Op de dag zelf kan dit bedrag aan de balie worden betaald. De prijs is inclusief entree tot het kasteel, tour en koffie of thee met dagvers gebak. De begeleiders betalen geen entree, ze betalen €5,00 per persoon voor de koffie/thee en gebak.

Voor groepen en individuele bezoekers

Wil je graag een Buitengewoon Museumtour boeken of heb je hier vragen over? Bel naar 0492-58 77 16, mail naar aanmelden@museumhelmond.nl of vul het boekingsformulier in dan spreken we samen een datum en tijd af waarop je mee kunt doen met deze gezellige en leerzame tour begeleidt door onze gids.

De tour is interessant om te doen voor groepen, maar ook voor individuele bezoekers. Ben je mantelzorger, begeleider of familie van iemand die dementie heeft dan kun je je ook samen aanmelden voor de Buitengewoon Museumtour.