Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Buitengewoon Museumtour

Deze tour is speciaal ontwikkeld voor bezoekers met dementie of geheugenproblemen en hun dierbaren. In de Buitengewoon Museumtour bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

 

Kennis over de getoonde objecten is niet nodig, genieten van kunst en de persoonlijke beleving staat centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Onze speciaal hiertoe opgeleide gids helpt je daarbij op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten.

Positieve effecten

Uit onderzoek weten we dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

Tour

Doe mee dit jaar en in 2022 met de Buitengewoon Museumtour in Kasteel Helmond! Dat is gezellig en leerzaam. We beginnen om 14.00 uur met koffie of thee en dagvers gebak in het Kasteelcafé. Daarna maken we een tour door het kasteel en stoppen we bij vijf voorwerpen of bijzondere plekken om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Deze tour door het museum duurt ongeveer 1 uur.

Wanneer

De tour vindt plaats dit jaar nog op vrijdag 17 december. En in 2022 vindt de tour plaats op 11 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei, 10 juni, 8 juli, 16 september en 14 oktober. Heb je een andere datum waarop het jouw groep beter past? We staan open hiervoor, laat het ons dan weten via groepsboekingen@museumhelmond.nl of bel met 0492-587716.

Duur

Circa 1,5 uur inclusief ontvangst met koffie of thee.

Kasteelbalie

Meld je voor aanvang van de tour bij de balie van het kasteel, de kasteelgids heet je welkom.

Tarief

De Buitengewoon Museumtour kost €19,50 per persoon. In het bezit van een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART? We bieden je een speciaal tarief van € 8,50 per persoon. Op de dag zelf kan dit bedrag aan de balie worden betaald. De prijs is inclusief entree tot het kasteel, tour en koffie of thee met dagvers gebak. De begeleiders betalen geen entree, ze betalen €5,00 per persoon voor de koffie/thee en gebak.

Boeken

Aanmelden kan tot twee werkdagen voorafgaand aan de dag waarop je de rondleiding wil doen. Boeken kan via de aanmeldknop op deze pagina. Kies bij voorkeursdata uit genoemde data onder het kopje ‘Wanneer’. De tour begint altijd om 14.00 uur.

Vragen

Heb je nog vragen, bel dan met onze medewerkers op telefoon 0492-587716 voor al jouw vragen. Of mail naar groepsboekingen@museumhelmond.nl.