Skip to content

Menu

Kunsthal Helmond

Vier Het Groene Weekend

Het Groene Weekend, dat plaatsvindt bij de Kunsthal van Museum Helmond, wordt georganiseerd op zaterdag 4 en zondag 5 juni in het kader van de tentoonstelling Antropoceen en Wereldmilieudag. De buitenactiviteiten en de Global Greenroom in de Kunsthal zijn gratis toegankelijk voor iedereen, je ontvangt dit weekend 50% korting op een kaartje voor de tentoonstelling Antropoceen. Bekijk hier de flyer.

 

Wat is er te doen?

Zo staan er buiten voor je klaar: de Keet van de Energiekaravaan en een watertafel voor kinderen op het plein voor de hal. Ook kunnen onze jonge bezoekers heerlijk aan de slag met het maken van zaadbommetjes, die kan je thuis in de grond stoppen en dan groeit er vast en zeker een plantje uit. Of maak een ijsje voor de vogels in je tuin. Lekkere trek gekregen? Laat je verwennen door de Proeverij van gezonde hapjes (vegan en vegetarisch) die KookCreatie met liefde voor je bereidt.

In de Global Greenroom tonen we kunstzinnige en ‘groene’ initiatieven van jong aanstormend talent en ook jij kan er aan de slag! Bekijk de verschillende filmpjes met de VR bril, projecteer jezelf in het bos met een green screen, maak de  kleurplaten en laat jouw idee achter voor een betere en duurzame wereld.

Van Stoeptegel tot Kunstwerk

Tijdens Het Groene Weekend kun je tevens het resultaat van het project ‘Van Stoeptegel tot Kunstwerk’ bewonderen dat in samenwerking met de gemeente Helmond is gerealiseerd. Met de tegels creëren we, in één weekend, een kunstwerk op het voorplein van de Kunsthal. De Helmondse kunstenaar Paul de Maat beschildert elke tegel. Samen vormen de tegels een floraal tableau. We maken bij de uitvoering zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke verf en duurzame materialen.

Groene tuinen

Het Groene Weekend is een verlengde van het gemeentelijke project Operatie Steenbreek dat tot doel heeft het ontstenen van de tuinen van de inwoners van Helmond. Meer groen in je tuin draagt meer bij aan de biodiversiteit, de opvang van regenwater en een fijnere temperatuur in de stad. Het project is een belangrijke pijler van het gemeentelijk programma Gezonde en Duurzame Stad van de gemeente Helmond.

Openingstijden

Het evenement en het museum zijn beide dagen geopend van 10.00-17.00 uur. Met je entreekaartje van de expositie kun je ook het kasteel bezoeken.