Skip to content

Menu

Museum Helmond

Kom langs in de Museumweek

Van 1 tot en met 7 april vieren we bij ons museum de Nationale Museumweek. In deze week kun je diverse activiteiten in het kasteel ondernemen zoals op z’n middeleeuws spelen op het binnenplein, de verhalen ontdekken over ons eeuwenoude stadskasteel, speuren door de kelders van het kasteel en het zoldermysterie beleven over de waargebeurde kasteelbrand in 1549.

Koop je kaartje online via de knop op deze pagina of aan de balie van het museum.

Beleef de eeuwenoude verhalen van de grootste waterburcht van Nederland

Beleef de eeuwenoude verhalen van de grootste waterburcht van Nederland

Ga op speurtocht door de middeleeuwse kasteelkelder, spannend!

Ga op speurtocht door de middeleeuwse kasteelkelder, spannend!

Levensgrote bloemen

Ook  kun je genieten van de levensgrote bloemwerken van kunstenaar Linda Nieuwstad die haar kunst speciaal maakte voor de tentoonstelling De kasteeltuin door de eeuwen heen. Bekijk ook zeker het resultaat van Printje Hyacintje, een van de workshops met Linda Nieuwstad waarin deelnemers een nieuw bloemwerk maken: De Wilde Hyacint. Ze versierden dit kunstwerk van staal met Vlisco stoffen, de kleurrijke Dutch Wax, beroemd in West-Afrika.

Kunst van Andrei Roiter

Tot en met 2 april kan je het werk van kunstenaar Andrei Roiter bekijken in de benedenzaal van de Kunsthal. Zijn ‘props’, driedimensionale objecten, die Roiter zelf maakt, worden soms letterlijk verwerkt in zijn schilderijen. Naast deze objecten maakt de kunstenaar op zijn dagelijkse wandelingen foto’s die later, in het atelier, de inspiratie vormen voor de werken die hij maakt.

De kunst van Andrei Roiter

De kunst van Andrei Roiter

Fotografie van Alex Webb

En natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien. Zoals op onze locatie de Kunsthal, op 3 minuten lopen van het kasteel (gelegen aan de andere kant van het kanaal). Hier kun je de bijzondere fotografie van Alex Webb bekijken. Of schrijf je nog snel in voor het interview met deze Amerikaanse fotograaf die is aangesloten bij het prestigieuze Magnum fotoagentschap.

Beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond

Beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond

Geef je Museumkaart door

Tijdens de Museumweek kan jij jouw Museumkaart uitlenen aan een vriend(in), buur, collega of kennis. Of wie je maar wil. Dit leuke gebaar van de Museumvereniging (de overkoepelende brancheorganisatie) en stichting Museumkaart geldt alleen tijdens de Museumweek in de periode van 1 tot en met 7 april. Let op: per Museumkaart heeft 1 persoon toegang tot ons museum. Lees meer over deze actie op de website van de Museumvereniging.