Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Vier de herfst bij ons!

Na de zomer volgt de herfst. Herfstkasteel Helmond belooft weer een gezellig, leuk en leerzaam evenement te worden. Het eeuwenoude Kasteel Helmond wordt hiervoor omgetoverd tot een echte herfstburcht. Met herfsttierelantijnen en herfstlekkernijen! Een kaartje kan je aanschaffen via de kasteelbalie of online via de button Koop je kaartje rechts op deze pagina (kies het reguliere ticket volwassenen of voor kinderen).

 

 

Wat kan je allemaal gaan zien en beleven?

Speuren en spelen

Speur door de kelders van het kasteel en als jij het goed hebt geraden, laat je dan ridderen door niemand anders dan Jan van Berlaer! De eerste echte kasteelheer uit de begintijd van ons kasteel, de grootste waterburcht gebouwd in het begin van de veertiende-eeuw. Lekker je uitleven dat kan op het voorplein waar je allerlei middeleeuwse spellen kan uitproberen.

Durf jij je te laten ridderen?

Durf jij je te laten ridderen?

Kasteelbewoners

Hopen maar dat de kasteelkok ook van de partij is.., dat weet je nooit helemaal zeker. We denken zeker wel dat kasteelheer Wesselman zin heeft om ‘zijn’ kasteel te bezoeken, en jouw familie van alles vertelt over zijn leven in de negentiende eeuw.

Jonkheer Wesselman praat graag met bezoekers over zijn leven

Jonkheer Wesselman praat graag met bezoekers over zijn leven

De zoldertour

Maak het mee op de spannende zolder. In weer en wind kan je ‘m bezoeken, het kan wel eens koud zijn in de winter of warm in de zomer. Maar dat houdt de spanning erin. Ga mee on tour en leer meer over de waargebeurde kasteelbrand in 1549, wie heeft dit eigenlijk gedaan of kan je er meer over vertellen…? Speel ook zeker een partijtje bord XL in de torenkamer voorafgaand aan je zolderbezoek, kan je je alvast wat inleven!

Speel mee!

Speel mee!

Het kasteelverhaal

Kasteel Helmond is al bijna 700 jaar oud, als de muren konden praten zouden ze je talloze verhalen vertellen. Een ervan gaat over de jonge erfgename Isabelle Félicité die al op haar negende moest trouwen met de 32-jarige Albert Joseph van Arberg. Hij verwierf zo het kasteel van haar familie, de Van Cortenbachs. Dat kan je je toch niet voorstellen dat dit eeuwen geleden zo ging…!

Bekijk het verhaal van de jonge erfgename

Bekijk het verhaal van de jonge erfgename