Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Workshop Creatief Schrijven

Lijkt het je leuk om te schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je geen inspiratie, maar voel je wel de drang op de pen op het papier te zetten? Of heb je inspiratie, maar ben je op zoek naar structuur?

 

Geïnspireerd door de essays van Jonkvrouwe Emelie Wesselman organiseert Museum Helmond een Workshop Creatief Schrijven, gegeven door Maartje Vos-Swinkels van De Museumdocent. Maartje geeft je korte schrijfopdrachten om de inkt te laten vloeien, en die schrijfspieren op te warmen. De workshops zijn los te volgen, ervaring met schrijven is niet nodig. Een notitieboek en pen krijg je van ons, het enige waar je zelf voor moet zorgen is de zin om aan de slag te gaan!

Wanneer?

De workshops worden gegeven op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur op de volgende data: 22 januari, 19 februari, 19 maart, 23 april, 21 mei, 18 juni, 17 september en 22 oktober.

Wat kost het?

De kosten bedragen €20 per keer, inclusief notitieboek, pen, koffie/thee en entree museum. Ben je in het bezit van een Museumkaart dan betaal je €12,50 per persoon.

Wil je meedoen?

Meld je dan snel aan door het onderstaand formulier in te vullen. Aanmelden kan tot een week voorafgaand aan de dag waarop je aan de workshop wilt deelnemen. Alvast veel schrijfplezier toegewenst!

Maartje Vos-Swinkels werkt onder de naam De Museumdocent aan verschillende projecten in de cultuurwereld. Zij geeft interactieve rondleidingen en lezingen, verzorgt stadswandelingen en denkt met musea mee over inclusiviteit en educatie. Ook organiseerde zij het drukbezochte Schrijfcafé CACAO, waar deelnemers elke maand aan de slag gingen met creatieve schrijfopdrachten in een bepaald thema.

Aanmeldformulier Workshop Creatief Schrijven

Aanmeldformulier