Skip to content

Menu

Kunsthal Helmond

Workshop/lezing HIMMELSBACH

Op zaterdag 4 november van 11.00-14.00 uur vindt er in De Cacaofabriek in Helmond een lezing met aansluitend een workshop plaats van kunstenaar Domenique Himmelsbach ofwel HIMMELSBACH. Het is een gezamenlijk initiatief van De Cacaofabriek en Museum Helmond.

HIMMELSBACH is een van de kunstenaars van wie je werk kan gaan zien in de tentoonstelling Resilient Rebels. Ook kun je zijn werk bekijken in De Cacaofabriek in de expositie ‘n’ die loopt van 15 oktober tot en met 26 november.

HIMMELSBACH voor A Paper Monument in Stedelijk Museum Schiedam

HIMMELSBACH voor A Paper Monument in Stedelijk Museum Schiedam

Ondeugende avonturen

HIMMELSBACH staat bekend om zijn wild geplakte guerrillakunst-houtsneden in zowel Amsterdam als andere Europese steden. Hij is een veelzijdig, conceptuele kunstenaar die frisse perspectieven biedt op hedendaagse sociale vraagstukken.

Gedurende de lezing en workshop deelt hij zijn artistieke, enigszins ondeugende avonturen. Samen met de deelnemers gaat hij artistieke toevoegingen aan de stad creëren. Eerst ga je tijdens een wandeling plekken in de stad verkennen waar kunst zou kunnen passen – denk aan ongebruikte stukjes grond of leegstaande nissen in gebouwen. Vervolgens ga je samen bekijken wat je daar wil creëren. Een tekst? Een beeld? En hoe maak je het spannend en vermijd je cliché streetart? We bespreken vervolgens inspirerende voorbeelden, waarna je zelf met stickers, verf en andere materialen aan de slag gaat.

Doe je ook mee?

De kosten voor deelname aan de workshop zijn €25, dit is inclusief lezing en lunch. Van 11.00-13.00 uur vinden de lezing en workshop plaats, aansluitend de lunch. Koop je ticket via de knop op deze pagina, alleen met een online kaartje kun je deelnemen.