• 9 december 2021

Directeur neemt afscheid

Museum Helmond neemt per 14 februari 2022 afscheid van zijn directeur Marianne Splint. Splint vervolgt haar carrière als algemeen directeur-bestuurder bij Kunsthal Rotterdam. Daar wordt zij verantwoordelijk voor de strategische en artistiek inhoudelijke koers, in samenwerking met zakelijk directeur-bestuurder Herman van Karnebeek die verantwoordelijk is voor de operationele bedrijfsvoering.

Grote projecten

Splint heeft sinds 2012 de algemene leiding over Museum Helmond dat onderdeel is van de gemeente Helmond. De afgelopen jaren zijn er meerdere grote projecten onder leiding van Splint gerealiseerd zoals de welkome vernieuwing van de kasteelpresentaties in 2016 die sindsdien het verhaal van Kasteel Helmond vertellen, en de internationale toptentoonstelling over de zestiende-eeuwse meesterschilder van het landschap Lucas Gassel van Helmond in 2020. Ook legde zij de basis onder de aanstaande verbouwingsplannen van Kunsthal Helmond.

Met veel plezier

“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt voor Museum Helmond. Ik kijk met trots terug op de groei die we hebben doorgemaakt. Met dankbaarheid en vertrouwen neem ik afscheid van een fantastisch team en de geweldige stad Helmond”, aldus Marianne Splint.

Passie en gedrevenheid

Burgemeester Elly Blanksma reageert als volgt: “Wij feliciteren Marianne met haar aanstelling als directeur van Kunsthal Rotterdam. Met haar passie en gedrevenheid heeft Marianne Museum Helmond opgetild tot een verrassend en gevarieerd museum met uitgebreide landelijke bekendheid. Met veel respect zullen wij afscheid van haar nemen.”