Skip to content

Menu

  • 4 april 2023

Meest romantische kasteel…?

Ah wat jammer! Ons kasteel zat helaas niet bij de winnende kastelen: Landgoed Marienwaerdt won als meest romantische kasteel met op de tweede plaats Markiezenhof. We danken iedereen die zijn of haar stem heeft gegeven aan Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land!

Publieksprijs

Als liefhebber van kastelen en buitenplaatsen kon je stemmen op het kasteel dat je het meest romantisch vond, via www.kastelenverkiezing.nl. Je maakte daarmee kans op een kasteelovernachting voor twee personen inclusief romantisch diner. Op 29 mei, Tweede Pinksterdag, werd bekend wie de winnaar was, Landgoed Marienwaerdt ontving daarmee maar liefst €15.000. De publieksprijs is dit jaar voor de eerste keer georganiseerd door de stichting Dag van het Kasteel.

Kasteel Helmond, het meest romantische kasteel?

Kasteel Helmond, het meest romantische kasteel?

VriendenLoterij

De kastelenverkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Dankzij hun bijdrage kan de Stichting Dag van het Kasteel de komende drie jaar een prijs uitreiken, elk jaar met een ander thema. Dit jaar is er gekozen voor ‘het meest romantische kasteel’ omdat veel kastelen een sprookjesachtig uiterlijk hebben door hun prachtige interieurs en weelderige tuinen en parken. Frank Louhenapessy, bestuurslid van het bestuur van Stichting Dag van het Kasteel: “Wij willen met deze wedstrijd kastelen aanmoedigen om hun publiek te betrekken en de competitie aan te gaan. Dankzij de steun van de VriendenLoterij kunnen we op een leuke, frisse manier veel meer mensen kennis te laten maken met ons prachtige erfgoed.”