• 28 oktober 2020

Steun voor coronaproof museum

Goed nieuws voor Museum Helmond dat ruim 44.000 euro heeft ontvangen van Kickstart Cultuurfonds. Marianne Splint, directeur Museum Helmond: “Museum Helmond spreekt zijn grote dankbaarheid uit voor de toekenning van het Kickstart Cultuurfonds. Deze toekenning is van cruciaal belang om Kasteel Helmond, dat zijn oorsprong vindt in de 14de eeuw, klaar te stomen voor de corona-uitdagingen van onze 21ste eeuw. We maken van een nood een deugd. Niet alleen wordt de kasteelroute velliger, ook maken we een nieuw en extra groot deel van het kasteel toegankelijk voor het publiek.”

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, dat in samenwerking met diverse andere private fondsen ruim 1,4 miljoen euro aan 41 musea doneert. Onder hen zijn Museum Helmond (44.407 euro), Museum de Fundatie (20.000 euro), Museum Joure (51.980 euro) en Natura Docet Wonderryck Twente (19.470 euro). Musea konden een aanvraag indienen om hun museum coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen.