• 4 juni 2024

Wat betekent vrijheid voor jou?

Museum Helmond x Vrijheid Paviljoen kan je bezoeken in het Burgemeester Geukerspark. In het Paviljoen presenteert ons museum een expositie rondom het thema vrijheid. Het thema vrijheid is nauw verbonden met de viering van 80 jaar bevrijding, een moment om stil te staan bij het verleden en de bevrijding van Helmond. Tegelijkertijd willen we vrijheid in een bredere context tonen en het gesprek aangaan met jou over wat vrijheid vandaag de dag voor ons betekent.

Burgemeester Blanksma opende de tentoonstelling samen met stadskunstenaar Daisy Roefs (links).

Wat betekent vrijheid voor jou?

Wij roepen iedereen op om het antwoord op deze vraag over vrijheid te delen. De ingeleverde werken (tekeningen, gedichten, schilderijen of anderszins) tonen we in het Paviljoen. Vanaf volgende week zijn de Museum Helmond x Vrijheid posters verkrijgbaar bij het museum, andere culturele instellingen en het Paviljoen. We doen dit in samenwerking met Helmond Marketing.

Creatieve workshop

Je kan ook jouw eigen Museum Helmond x Vrijheid Paviljoen poster maken waarop je kunt laten zien wat vrijheid voor jou betekent. Daisy Roefs, stadkunstenaar, begeleidt de workshop. Zij is op de volgende data van 13.00-16.00 aanwezig in het Paviljoen: woensdag 10 juli, zaterdag 27 juli, woensdag 7 augustus, zaterdag 31 augustus, zaterdag 14 september, woensdag 25 september, zaterdag 28 september.

Het paviljoen in het Burgemeesters Geukerspark

Workshop Bevrijdingsrok

In samenwerking met Helmond viert 80 jaar Vrijheid organiseert Museum Helmond in het kasteel workshops om een bevrijdingsrok/levensrok te maken, geïnspireerd door de bevrijdingsrok uit de collectie van Museum Helmond. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.