• 16 november 2020

Wij zijn het Kidsproof Museum 2021!

Wauw! Het is ons gelukt. Met ‘man/vrouw en macht’ hebben wij ons dit jaar ingespannen om de Award te winnen voor het leukste museumuitje van Nederland. Maandag 16 november was het zover, die prachtige prijs uitgereikt door Museumkids.nl komt ons museum toe. Wij zijn enorm blij en bedanken alle kids die ons hun stem gegeven hebben.

Zo’n 3.500 jonge ‘Museuminspecteurs’, kinderen tot en met 12 jaar, oordeelden over de Nederlandse musea en kozen ons museum tot het meest kindvriendelijke van het land. Ze gaven ons museum maar liefst een gemiddeld rapportcijfer van 9,3. Een van de inspecteurtjes gaf aan: “Je kunt er dingen leren, spelletjes doen en je verkleden als ridder in dit museum waar alleen maar lieve mensen werken.”

Vanwege de Coronamaatregelen werden de Museumkids Award, een initiatief van de nationale Museumvereniging dit jaar online uitgereikt.

Twee vrouwen nemen prijs in ontvangst

Museumkids.nl is een initiatief van de Stichting Museumkaart waar kinderen op speelse wijze in aanraking komen met de musea in Nederland. Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline.

Landelijke winnaar Museum Kids Proof 2021