Skip to content

Menu

Wij zoeken kasteelgidsen

Wij zoeken kasteelgidsen

In Museum Helmond gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. En dat op twee bijzondere locaties: het oude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal. In de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het eeuwenoude kasteelverhaal. Op steenworp afstand van het kasteel vind je Kunsthal Helmond waar we een gevarieerd aanbod aan internationale kunst- en fotografietentoonstellingen tonen.

Ben jij een echte verhalenverteller, een goede luisteraar en weet jij van nature mensen te boeien? Heb je affiniteit met geschiedenis en cultuur en word je enthousiast om diverse doelgroepen te vertellen over de geschiedenis van Kasteel Helmond? Dan zoeken wij jou!

 

Dagelijks ontvangt Museum Helmond een verscheidenheid aan bezoekers. Variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het kasteel een prachtige locatie voor bijeenkomsten, bruiloften en zakelijke evenementen. Museum Helmond heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan en is toegankelijk voor iedereen.

Inspirerende verhalen

Als kasteelgids op vrijwillige basis ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en begeleiden van verschillende bezoekersactiviteiten zoals rondleidingen geven, op zaal aanwezig zijn als gids, onderdeel uitmaken van onderwijsprogramma’s, het verzorgen van verjaardagfeestjes, vakantieactiviteiten en andere evenementen. Samen met een leuk team van enthousiaste collega’s zorg je aan de hand van inspirerende verhalen dat onze bezoekers een fantastische ervaring hebben en laat jij hen de geschiedenis beleven.

Wat vragen wij:

  • We zoeken iemand die een sterke affiniteit heeft met de kasteelgeschiedenis en zijn bewoners.
  • Je bent gastgericht, kunt snel schakelen tussen verschillende doelgroepen.
  • Je bent representatief, sociaal en hebt sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je spreekt Nederlands en bij voorkeur Engels.
  • Je bent flexibel beschikbaar op diverse dagdelen. Zowel doordeweeks als in het weekend.

Waardering en verklaring

Je komt te werken in een prachtig gebouw met een mooie collectie en voldoende ruimte om jezelf  te kunnen ontwikkelen en te leren. Het museum verzorgt trainingen, introductiebijeenkomsten en je kunt rekenen op een goede inwerkperiode. Voor deze functie is een VOG verklaring nodig. De kosten hiervoor worden door het museum vergoed. Voor deze functie ontvang je een onkostenvergoeding van €7,50 per dagdeel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze vacature stuur dan je motivatie naar Nieke Bouman via vrijwilligers@museumhelmond.nl.