Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Zomerkasteel Helmond

Vier de zomer bij ons en kom langs bij het gezellige en sfeervolle Zomerkasteel Helmond! Tot en met 4 september kun je in de zomervakantie met de (klein)kinderen in de grootste waterburcht van Nederland een vol programma beleven, gevuld met heerlijke historische verhalen verteld door onze kasteelpersonages.

 

Rijkgekleurde verhalen

Ieder dag zijn er kasteelbewoners aanwezig. Het blijft nog even een verrassing wie dat zijn! Misschien komt kasteelheer Wesselman wel langs, of de kok van de familie Van Cortenbach. Hij kan je precies vertellen hoe je het gerecht Dondeijne kunt maken! Ook krijg je het recept mee naar huis.

Help jij ook mee met de kokkin?

Help jij ook mee met de kokkin?

Selfie jezelf en je vrienden

Zittend op de troon in de grote ridderzaal is jouw kans voor een unieke selfie. Als je dan ook nog jezelf lekker verkleedt als een echte jonkvrouw of ridder, dan is het feest compleet!

Spelen en speuren

Ook kun je elke dag op z’n middeleeuws spelen op het binnenplein en speuren in de spannende kelders van het kasteel.

Speuren maar! Weet jij het antwoord?

Speuren maar! Weet jij het antwoord?

Maak je eigen kruiden- of theezakje

Vul een buideltje met heerlijk geurende gedroogde (thee)kruiden en gebruik het als geurzakje of om thee van te zetten.

Ontmoet freule Emelie

Emelie Wesselman was de dochter van de laatste kasteelheer. In een tentoonstelling over haar leven in het Zomerkasteel maak je kennis met allerlei voorwerpen die van haar zijn geweest. Zoals een pop met haar eigen haar! Of haar poëziealbum en kinderservies, kleding en nog veel meer. Maak de speurtocht en ontdek alles over haar leven.

Hoi, ik ben Emelie!

Hoi, ik ben Emelie!

Smikkel smakkel

In ons gezellige Kasteelcafé kun je smakelijke zomergerechten bestellen en je eigen zomerdrankje tappen en proeven.

Tap je eigen zomerdrankje!

Tap je eigen zomerdrankje!

Ontdek het zoldermysterie

Op de eeuwenoude zolder van het zomerkasteel kan jij het verhaal beleven van de grote brand in 1549 toen het halve kasteel in lichterlaaie stond. Gelukkig kon men de brand blussen en het kasteel weer prachtig mooi opbouwen. De eeuwenoude zolder vertelt jou via allerlei kasteelfiguren uit een ver verleden, zijn verhaal. Ga maar gauw langs en luisteren bij de zoldertour! Je kunt meedoen op dinsdag tot en met zondag om 11.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Let op: reserveren is niet nodig. De tour is geschikt voor bezoekers van 8 jaar en ouder die goed mobiel zijn, het is niet mogelijk om in een rolstoel de zolder te bezoeken. Bij te hoge temperaturen is er een kans dat de zoldertour niet doorgaat.

Kom en doe de zoldertour!

Kom en doe de zoldertour!