Skip to content

Menu

Buitengewoon Museumtour

Buitengewoon Museumtour

Doe mee met de Buitengewoon Museumtour! De tour is speciaal ontwikkeld voor bezoekers met dementie, geheugenproblemen en NAH, en hun dierbaren. In de Buitengewoon Museumtour bekijken we objecten in het museum, waarover we met elkaar in gesprek gaan.

Door met elkaar verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengen we samen de museumobjecten tot leven. Onze speciaal hiertoe opgeleide gids ondersteunt met prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Meedoen met de Buitengewoon Museumtour is leerzaam en zeker zo gezellig. Heb je interesse in deze tour, boek dan via de boekingsknop op deze pagina.

Bijzondere plekjes

We starten met koffie of thee met een gevulde koek. Daarna maken we een tour door het eeuwenoude Kasteel Helmond of Kunsthal Helmond. We stoppen bij vijf voorwerpen of bijzondere plekken en gaan hierover met elkaar in gesprek. De tour duurt ongeveer 1 uur.

Wat kost de tour?

De Buitengewoon Museumtour kost €90 per groep. De groep bestaat uit maximaal 12 personen (6 personen met dementie en 6 mantelzorgers). Betalen kan op de dag zelf aan de museumbalie. De prijs is inclusief museumentree, rondleiding door een gids en een gastvrouw/gastheer, koffie of thee met gevulde koek, en een leuk aandenken aan het bezoek.

Doe mee!

Heb je ook zin gekregen in onze Buitengewoon Museumtour? Meld je aan via de boekingsknop Boek nu rechtsboven op deze pagina. Mocht het niet lukken dan kun je ook een mail sturen naar aanmelden@museumhelmond.nl, of geef je aanmelding door aan onze medewerkers via 0492- 587716.

Wanneer?

De tijden en data van de Buitengewoon Museumtour staan niet vast maar plannen we samen met jou in overleg. Tot dan!