Skip to content

Menu

Buitengewoon Museumtour

Buitengewoon Museumtour

Doe mee met de Buitengewoon Museumtour! De tour is speciaal ontwikkeld voor bezoekers met dementie, geheugenproblemen en NAH, en hun dierbaren. In de Buitengewoon Museumtour bekijken we objecten in het museum, waarover we met elkaar in gesprek gaan.

Door met elkaar verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengen we samen de museumobjecten tot leven. Onze speciaal hiertoe opgeleide gids ondersteunt met prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Meedoen met de Buitengewoon Museumtour is leerzaam en zeker zo gezellig. Heb je interesse in deze tour, boek dan via de boekingsknop op deze pagina.

Bijzondere plekjes

We beginnen om 14.00 uur met koffie of thee en dagvers gebak. Daarna maken we een tour door het eeuwenoude Kasteel Helmond of Kunsthal Helmond. We stoppen bij vijf voorwerpen of bijzondere plekken en gaan hierover met elkaar in gesprek. De tour duurt ongeveer 1 uur.

Wat kost de tour?

De Buitengewoon Museumtour kost €19,50 per persoon. Betalen kan op de dag zelf aan de museumbalie. De prijs is inclusief entree tot het museum, tour en koffie of thee met dagvers gebak. In het bezit van een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART? Dan betaal je €8,50 per persoon. Jouw begeleider betaalt geen entreekosten, wel een vergoeding voor de koffie/thee en het gebak (€5,00 per persoon).

Doe mee!

Heb je ook zin gekregen in onze Buitengewoon Museumtour? Meld je aan via de boekingsknop Boek nu rechtsboven op deze pagina. Mocht het niet lukken dan kun je ook een mail sturen naar aanmelden@museumhelmond.nl, of geef je aanmelding door aan onze medewerkers via 0492- 587716.