Skip to content

Menu

Kunsthal Helmond

Toegankelijkheid

Museum Helmond wil een toegankelijk museum zijn voor iedereen. Voor bezoekers van alle leeftijden, die goed of minder mobiel zijn. Rekening houden met de diversiteit van onze doelgroepen zit in ons DNA, maar het kan altijd nog beter. Ook wij leren bij! Vandaar dat we in beweging blijven en samen met specifieke kennispartners nieuw beleid ontwikkelen en implementeren binnen onze museumgebouwen.

Heb je een vraag of tip op dit gebied, laat het ons weten via info@museumhelmond.nl.

Onze medewerkers helpen je graag!

Bij het museum zijn er elke dag voldoende medewerkers aanwezig om onze bezoekers te helpen, begeleiden en te informeren. Bijvoorbeeld bij het bedienen van de liften, het openen van deuren en bij de begeleiding in het museum.

 

 

Minder validen 

Ook voor mensen die minder mobiel zijn, is Kunsthal Helmond goed toegankelijk. In het gebouw is een lift aanwezig die bezoekers van de begane grond vervoert naar de tentoonstellingszaal op de eerste verdieping.

Rolstoel lenen

Museum Helmond heeft rolstoelen te leen. Reserveer deze (gratis) via info@museumhelmond.nl of bel met 0492-587716.

Begeleiders rolstoelbezoekers

Begeleid je een bezoeker in een rolstoel, dan heb je gratis toegang tot ons museum.

Invalidentoilet

Op de beide locaties van ons museum zijn invalidentoiletten aanwezig.

Hulphonden

Jazeker, in onze gebouwen zijn blindegeleidehonden en hulphonden welkom.

Verschoonruimte

In ons museum is verschoonruimte aanwezig voor baby’s. Dat maakt je bezoek een stuk comfortabeler.

Opvouwbare museumstoeltjes

Tijdens je bezoek kun je opvouwbare museumstoelen lenen. Ze zijn licht, stevig en je kunt ze gebruiken als wandelstok. Ook zijn ze makkelijk uit te klappen als stoeltje. Vraag ze aan bij de balie.

Invalidenparkeerplaats

Deze vind je in de ondergrondse parkeergarage Boscotondo die onder Kunsthal Helmond ligt. Er zijn vier plaatsen voor invaliden beschikbaar en een lift. De afstand tussen de ingang van de parkeergarage en de ingang van de Kunsthal, bedraagt circa 50 meter. Kijk hier voor meer informatie.

Goed bereikbaar

Kunsthal Helmond ligt in het centrum van Helmond, en is prima bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Parkeren (betaald) kan in de ondergrondse parkeergarage Boscotondo, je loopt vanaf hier in 2 minuten naar de Kunsthal. Kom je met de trein, dan stap je uit op station Helmond. Vanaf hier loop je in circa 15 minuten naar de Kunsthal.