Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Jazz at the Castle

Heb je zin in een ontspannen en muzikale zondagmiddag? Kom dan gezellig langs en geniet van live muziek in de prachtige Ridderzaal van Kasteel Helmond!

Allerlei stijlen komen voorbij, van swing en cool jazz tot  boogiewoogie en dixieland waarbij de nodige improvisatie solo’s niet ontbreken. Er mag uiteraard ook gedanst worden. Elke keer is er een andere band of combo aanwezig. De zaal is sfeervol ingericht, de ober staat voor je klaar en de muzikanten staan te popelen om te spelen. Kortom: Jazz at the Castle heeft alle ingrediënten voor een gezellige zondagmiddag!

In de prachtige Ridderzaal luisteren naar Jazzmuziek

In de prachtige Ridderzaal luisteren naar Jazzmuziek

Wanneer?

Jazz at the Castle is er op zondag 1 september en 6 oktober, en start om 14.30 uur tot circa 16.30.

Op 1 september kan je genieten van de lekker swingende muziek van Savoy Jazzmen en de band Take Eight speelt op 6 oktober. Op de Dutch Swing College Band na, zijn de Savoy Jazzmen met 63 jaar de oudste jazzband van Nederland. Het is een echte live band, die met veel passie en plezier diverse jazz stijlen speelt. Het repertoire is samengesteld uit nummers die in de zestiger jaren hoogtij vierden en nog steeds grote belangstelling hebben. Voor de ouderen onder ons pure nostalgie en voor de jongeren gaat er een wereld open. Take Eight met combo bestaat uit acht bevlogen en toegewijde zangers en zangeressen en vier swingende muzikanten. Zij zorgen voor een swingend optreden met de muziek van onder andere Manhattan Transfer, Stevie Wonder, Carlos Jobim en Paul Simon.

Reserveer je kaartje

Een kaartje koop je (alleen) online voor €9,50 per persoon. Dit is inclusief een consumptie. Wil je van tevoren ook het museum bezoeken? Dan heb je met aanschaf van een Jazz at the Castle ticket 50% korting op de entreeprijs, je kan je keuze aangeven op de ticketpagina. Met een Museumkaart of Vriendenloterij VIP kaart heb je gratis entree, je betaalt natuurlijk wel voor het kaartje om Jazz at the Castle bij te wonen.