Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Kasteel in brand!

Tijdens de zoldertour ‘Kasteel in brand!’ dwaal je over de eeuwenoude zolder van het kasteel. Schaduwen en stemmen voeren je langs authentieke kasteelelementen en vertellen je over de grote brand in 1549. Het is een tocht over krakende vloeren, onder oude houten balken en spanten door en via spannende doorgangen, naar ruimten waar kaarsen ineens omvallen en boeken spontaan openslaan en waarbij een middeleeuws ophaalrad plotseling weer draait zoals ooit. Luister naar dit intrigerende en waargebeurde verhaal op zolder en ontdek het zelf.

De zoldertour wordt begeleid door een gids. De tour is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en draait tijdens openingstijden op zaterdag en zondag. De kasteelzolder is toegankelijk voor bezoekers die goed mobiel zijn en is zo authentiek mogelijk gehouden. Zo loop je hier en daar onder eeuwenoude balken door of zelfs eroverheen. Het is dus best spannend om de zolder te bezoeken. Het kan er ook soms wat kouder zijn (in de winter) of warmer (in de zomer).

Zolder van Kasteel Helmond.

Reserveren

Wil je meer informatie over de tour of reserveren, bel dan met tel. 0492-587716 of vraag je boeking aan via boekingen@museumhelmond.nl.

Tarief

Een kaartje voor de zoldertour kost € 2 per persoon. Dit is exclusief de entreeprijs. De toegangsprijzen voor Kasteel Helmond vind je hier.

Bordspel Brand!

Je kunt je bezoek aan de zolder combineren met het bordspel Brand!. In dit spel dat je kunt spelen in de torenkamer naast de Kasteelwinkel, kruip je in de huid van een personage uit het zoldertourverhaal. Het kasteel is afgebrand, de kasteelheer is woedend en wil maar wat graag erachter komen wie de dader is…

De zoldertour ‘Kasteel in brand!’ is mogelijk gemaakt met steun van BankGiro Loterij.