Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Vier je kasteelkinderfeestje

Want daar komen oude en spannende verhalen tot leven. Tijdens jouw feestje leer je meer over hoe een kasteel gebouwd wordt, wie er wonen, wat ze eten en drinken en wat ze op een dag allemaal doen. Maar ook leer je hoe een kasteel aangevallen en verdedigd wordt. En hoe komt een kasteelheer aan zoveel geld om zo’n groot kasteel te bouwen en te onderhouden? Je ontdekt het in Kasteel Helmond. Kies jouw kinderfeestje:

Let op: het kinderfeestje Ontdek het zoldermysterie kun je tijdelijk niet boeken

 • Kinderen naast een ridderkostuum.

  Zwaar hoor om ridder te zijn!

  Til maar eens een zwaard op en zet die helm op je hoofd. Poeh poeh! Wil je weten wat de kasteelbewoners eten en hoe hun tafelmanieren zijn? En welke straf krijg je als gevangene eigenlijk in de middeleeuwen? Enig idee wat een prikslee is? Beleef en ontdek het met je vriendjes in de kelders van het kasteel.

  Prijs: €7,95 per kind/volwassene

  Duur: circa 1,5 uur – start voor 15.30 uur

 • Kinderen in middeleeuwse kleding.

  Op tour door het kasteel

  De kasteelgids neemt jullie mee op tour door het kasteel. Bezoek de prachtige kasteelzalen en luister naar de bijzondere verhalen over het kasteel en zijn bewoners. Daarna staat er een lekker glaasje ranja uit het vat en een kasteelkoek klaar in het Kasteelcafé. Goed uitgerust? Ga op zoek naar de schatten van het kasteel via een spannende speurtocht. De kids kunnen zich heerlijk verkleden in middeleeuws outfit!

  Prijs: €9,95 per kind/volwassene

  Duur circa 2 uur – start voor 15.00 uur

 • Drie personen die feestelijk verkleed zijn.

  Van ridderhelm tot hoed

  Wat is een ridder zonder helm? En een jonkvrouw zonder prachtige prinsessenhoed? Je eigen stoere ridderhelm of vrolijke prinsessenhoed versieren, dat kan bij dit feestje! Steek lekker je handen uit de mouwen en ontwerp je eigen helm of hoed. Daarna ga je heerlijk speuren! Door de kelders van ons eeuwenoude kasteel.  Trek gekregen? Ga maar lekker naar het kasteelcafé voor een glaasje ranja met kasteelkoek.

  Prijs: €9,95 per kind/volwassene

 • Kinderen die een wapenschild maken.

  Schilder je eigen wapenschild!

  Ontmoet de eerste kasteelheer van dit kasteel en bouw je eigen burcht. Ontdek alles over het leven op het kasteel en steek daarbij lekker je handen uit de mouwen. Je begint met een spannende speurtocht door de kelders van het kasteel. Van al dat speuren krijg je natuurlijk honger en dorst, daarom staat er ranja en kasteelkoek in het kasteelcafé voor jullie klaar. Beschilder vervolgens je eigen houten wapenschild en neem ‘m mee naar huis!

  Prijs: 13,95 per kind, €9,95 per volwassene.

  Duur: ca. 2 uur. Start voor 15.00 uur.

 • Foto van de kasteelzolder die in brand staat.

  Ontdek het zoldermysterie

  Heel spannend hoor, krakende vloeren, kruipen onder balken door, boeken die omslaan, kaarsen die uitgaan… oh en dat oude rad gaat ineens draaien! Ondertussen vertellen de schaduwen en schimmen hun kant van het verhaal, want hoe is de enorme kasteelbrand in 1549 eigenlijk ontstaan? Beleef dit mysterie over brand, opbouw, kasteelbewoners en… nog veel meer.

  Prijs: €10,95 per kind/volwassene. Maximaal 10 kinderen/volwassenen.

  Te doen op woensdag om 14.00 en 15.00 uur en op zaterdag om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Leeftijd vanaf 8 jaar. Niet geschikt voor rolstoelafhankelijke bezoekers of bezoekers die slecht ter been zijn.

Bij elk feestje inbegrepen:
entree kasteel, kinderspeurtocht, ranja met kasteelcake voor de kinderen, koffie/ thee voor de begeleiders en een kartonnen kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Optioneel: bij de kinderfeestjes kun je vooraf of erna een lekkere kasteeltosti of kasteelpannenkoek met een bolletje ijs eten in het sfeervolle Kasteelcafé. De tosti kost € 4,80 per persoon en de pannenkoek € 5,00 per persoon. Bij de tosti en of pannenkoek krijg je de ranja er gratis bij.

 Algemene voorwaarden
– de kinderfeestjes kun je dagelijks boeken tijdens openingstijden van het museum

– de prijzen gelden voor kinderen en volwassenen tenzij anders vermeld

– kinderen verblijven onder begeleiding van een volwassene in het kasteel

– betalen bij voorkeur met PIN 

– kosteloos annuleren kan tot 24 uur van tevoren