Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Museumschatjes

Kasteel Helmond is een schatkamer van oude voorwerpen. Ontdek waarom deze objecten erg de moeite van het bewaren waard zijn!

 

 

In het kasteel  gaan leerlingen van groep 5 t/m 8 op zoek naar de echte waarde van oude voorwerpen.  Aan de hand van lesmateriaal van Erfgoed Brabant wordt op school het kasteelbezoek voorbereid. Wat is erfgoed? Waarom is het belangrijk om dingen te bewaren? Vervolgens gaan de leerlingen in het kasteel op zoek naar de waarde van de kasteelschatten.

Museumschatjes en Erfgoed Brabant

Ons museum is deelnemer van Museumschatjes van Erfgoed Brabant. Voor het schooljaar 2024-2025 kunnen Brabantse basisscholen zich vanaf 14 mei 2024 daar aanmelden voor Museumschatjes. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt en er geldt een op=op principe. Pas na aanmelding ontvang je van Erfgoed Brabant het lesmateriaal én de bon voor het gratis museumbezoek die later bij het museum wordt ingeleverd. Wees er dus op tijd bij! Kijk voor meer informatie hierover op de website van Erfgoed Brabant.

Boeken

Reserveren van je kasteelbezoek met je gratis bon kan via de knop reserveer schoolbezoek of stuur een mail naar boekingen@museumhelmond.nl voor meer informatie. Om het kasteelbezoek nog leuker te maken raden we je aan een van onze speurtochten erbij te boeken. Kosten € 15. Boeken maar!