Skip to content

Menu

  • 23 juni 2020

Historisch recept

Een echt historisch recept, dat kun je hieronder vinden. We hebben het uit onze archieven gehaald, zodat jij dit kunt gaan klaarmaken. En als het klaar is, deel het met ons op Facebook. En laat ons weten of het lekker was!

Dondeijne op een gebraden entvoghel

Ingrediënten voor vier personen

4 of 5 moesappels in plakjes – 100 gram roomboter voor de eend en evenveel voor de saus  – 0,4 liter rode wijn – kaneelpoeder en gemberpoeder (naar smaak) –   rietsuiker (naar smaak, bijvoorbeeld 6 eetlepels) – eend om te braden – gefileerde eendenborst in verpakkingen voor twee personen te koop bij de poelier.

Bereiding

Braad het vlees in roomboter op zacht vuur, ongeveer 8 minuten. Geen zout toevoegen. Voor de saus: fruit de appels in de boter in een diepe pan. Voeg vervolgens de wijn toe, samen met een of enkele mespunten kaneel- en gemberpoeder. Voeg de suiker toe en laat het geheel zacht koken. Haal de pan van het vuur en giet de saus over de gebraden eend. Je kan hier gekookte rijst bij serveren en dezelfde soort rode wijn drinken als waarmee de saus is gemaakt. Eet smakelijk!

Man en jongen roeren in pan