• 10 februari 2022

Nieuwe (interim) directeur

We hebben een nieuwe (interim) directeur in de persoon van Esther Hartzema. Welkom Esther!

“Vanaf 7 februari ga ik aan de slag bij Museum Helmond als waarnemend directeur. Samen met collega’s werken aan mooie toekomstplannen voor het museum, daar verheug ik me op. In de tussentijd wordt gezocht naar de nieuwe museumdirecteur.

Helmond is bekend terrein. Voorheen werkte ik als directeur-bestuurder bij Kunstkwartier en in 2019 en 2020 was ik kwartiermaker van Loods20, het nieuwe onderkomen van het Edah- en Draaiorgelmuseum in de Spoorzone.

Sinds 2018 werk ik als zelfstandig professional aan opdrachten op het snijvlak van cultuur, overheid en maatschappij. Na mijn studie kunstbeleid- en management aan de Universiteit Utrecht begon ik mijn loopbaan bij de Rabo Kunstcollectie. Ruim 15 jaar werkte ik mee aan het uitbouwen van de collectie eigentijdse Nederlandse en internationale kunst. Ik kijk er enorm naar uit om me aankomende tijd in te zetten voor het publiek, de collega’s en de tentoonstellingen van het museum.”