Skip to content

Menu

Mixed zone

 • 10 september 2017
 • 18 februari 2018
 • Kunsthal Helmond

Mixed zone

Identiteit en subculturen in de kunst

10 september 2017 t/m 18 februari 2018 toont Museum Helmond circa 30 bijzondere kunstwerken uit de eigen collectie Moderne en Hedendaagse kunst. In Mixed Zone is niets wat het lijkt.

Subculturen
In Mixed zone kun je kunst bekijken waarin (sub)culturen, gender, alter-ego’s, af- en herkomst en identiteit een rol spelen. Je ziet er bijvoorbeeld schilderijen en foto’s van aanhangers van Feyenoord, een Jan Smit fan in haar slaapkamer,  een carnavalsvierder in een snackbar, een oosterse Moskee in een rococo-omgeving, een transgender in LA, Robbie Williams die grimlacht tussen plassende politie agenten, Mekka meets Helmond én mensen uit diverse culturen die elkaar ontmoeten in de Helmondse volkswijk de Leonardusbuurt.

Aanhangers van Feyenoord in het stadion

Kunstenaars
In Mixed Zone zijn zowel recente aankopen als oudere werken uit de collectie te zien: schilderijen, videofilms, fotografie, sculpturen en installaties. De kunst is afkomstig van onder meer Rammellzee, Robert Combas, Francois Boisrond, Frans Franciscus, Sven Kroner (DE), Thomas Wrede (DE), Wim Delvoye (B), David Godbold (IER/GB), Martin Parr (GB), Paul Smith (GB), Michael Wolf (DE), Martijn van de Griendt, Justine Kurland (VS), Steven Meisel (VS) en Philip-Lorca diCorcia (VS).

Speciale gasten zijn de Helmondse kunstenares Tahné Kleijn en het Deens/IJslandse duo Laerke Kersten & Davið Már Gunnarson, die de culturele mix die Helmond vandaag is in een meeslepende soundscape omzetten. In een projectieruimte in de tentoonstellingszaal is de film ‘The Dust Channel’ (2017) te zien van de Israëlische kunstenaar Roee Rosen. Hij was in de zomer van 2017 de verrassing van Documenta 14 in Kassel.

Beeldcultuur
Sinds 1978 verzamelt Museum Helmond internationale hedendaagse kunst. Het museumbeleid richt zich onder andere op het verwerven en tonen van actuele kunst van veelal jonge kunstenaars. Zwaartepunt binnen de collectie vormen de kunstuitingen die een visie geven op onze hedendaagse postindustriële samenleving of geïnspireerd zijn door onze populaire beeldcultuur (internet, televisie, reclame, mode, strips, film).

 

 

 • Cannonball Heaven

  Tentoonstellingen kasteel

  Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kasteel Helmond

  Locaties

  Ga naar Kasteel Helmond