Skip to content

Menu

Outside Escape

 • 1 mei 2024
 • 3 juni 2030
 • Kasteel Helmond

Outside Escape

Ontdek Helmond en doe de Escape wandeling!

Helmond is een stad met een bijzondere geschiedenis, bijzondere gebouwen en fantastische verhalen. Neem Kasteel Helmond dat al bijna 700 jaar lang midden in de stad Helmond staat, maar ook de pakhuizen, oude industriële panden en (verstopte) villa’s. Speur, puzzel en leer Helmond op een nieuwe manier kennen. Verken Helmond met deze Outside Escape!

De ‘Heist van Helmond’

Jullie komen net uit het kasteel gelopen met een zorgvuldig ingepakt schilderij onder je arm. Jij en je team begaan vandaag een misdaad waarvoor jullie maanden, misschien wel jaren in de bak kunnen belanden. Geen tijd te verliezen dus! De mol bij de politie voorziet jullie van cruciale informatie om de politie te omzeilen. Ontcijferen jullie de gecodeerde berichten op tijd en brengen jullie de ‘Heist van Helmond’ tot een goed einde?

Hapje & drankje

De route leidt langs de architectonische hoogtepunten van de stad zoals de eerste kubuswoningen van Nederland, Boscotondo en het Speelhuis. Maar ook langs bijzondere plekken zoals de villa’s van de oude industriëlen, het park, de Kunsthal, de markt en nog veel meer! Ontdek in jullie eigen tempo al het moois dat Helmond te bieden heeft. De city escape eindigt weer bij het kasteel, waar jullie in het Kasteelcafé de tour gezellig kunnen eindigen met een hapje en/of een drankje.

Foto: jesperwijnhoven.com

Weekendje weg

De Outside Escape is ideaal voor een weekendje weg, bijvoorbeeld met z’n tweeën. Maar deze city escape is ook geschikt voor  grotere groepen, tot zo’n 80 personen. Ideaal voor jullie volgende bedrijfsuitje of familiedag.

Ontdek Helmond!

Ontdek Helmond!

Het Speelhuis

Het Speelhuis

Doe mee en boek!

Voor alle informatie en boeken van de Outside Escape kan je hier terecht. De verkoop van je ticket gaat dus niet via Museum Helmond maar via de website van Outside Escape. Hier kun je ook terecht voor als je nog vragen hebt over de tour.

 

 • No more heroes

  Tentoonstellingen kunsthal

  Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kunsthal Helmond

  Locaties

  Ga naar Kunsthal Helmond