Skip to content

Menu

Resilient Rebels

 • 14 oktober 2023
 • 24 maart 2024
 • Kunsthal Helmond

Resilient Rebels

De kunst van protest

Kunst is een middel om sociale kritiek te uiten. Met dat uitgangspunt toont de tentoonstelling Resilient Rebels vormen van (massa)protest door de ogen van hedendaagse kunstenaars. De titel van de tentoonstelling Resilient Rebels verwijst naar daadkracht, herstel, hoop en veerkracht en verschillende strategieën van verzet.

Poëtisch perspectief

De tentoonstelling presenteert kunstwerken die de kracht van massaprotest vanuit een poëtisch perspectief benaderen. Ze weerspiegelen strijd en spanningen en geven een stem aan hen die zich niet gehoord en gezien voelen. Niet alleen het activistisch-politieke is het uitgangspunt voor deze tentoonstelling, maar juist het persoonlijke, menselijke, rebelse en veerkrachtige.

Verzet kent vele vormen

Resilient Rebels laat zien dat verzet vele vormen kent. Van beschouwend tot activistisch en van klein en persoonlijk tot groots en symbolisch. Soms raken die gebieden elkaar, gedreven door hoop. Want wat voor zin heeft strijd zonder hoop?

Golshan, Beginnings without endings, 2020, fotograaf Elnaz Assar

Golshan, Beginnings without endings, 2020, fotograaf Elnaz Assar

De kunstenaars

Bambi van Balen/OTION, Black Archives, Matthijs de Bruijne, Jota Castro, Rossel Chaslie, Tina Farifteh, Alicia Framis, Afsaneh Ghafarian Rabe’I, Golshan, Gluklya, Johan Grimonprez, Guerrilla Girls, HIMMELSBACH, Käthe Kollwitz, Anouk Kruithof, Fernando Sánchez Castillo, Sarah van Sonsbeeck, Tools for Action.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en Driessen.

 

 • De kasteeltuin

  Tentoonstellingen kasteel

  Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kasteel Helmond

  Locaties

  Ga naar Kasteel Helmond