Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Bezoekersinformatie

Een bezoek aan Museum Helmond is een leuk en leerzaam uitje. Om voor alle bezoekers een goede en leefbare museumomgeving te scheppen, wijzen we je graag op de spelregels op deze pagina. Zo kunnen we allemaal nog lang genieten van de kunst en het erfgoed in ons museum.

 

Lockers

Op de beide locaties van ons museum, de Kunsthal en het kasteel, tref je lockers aan in de garderoberuimte. Daar kun je grote paraplu’s, tassen, rugzakken en rugdragers voor kleine kinderen in opbergen. Dat is gemakkelijk en wel zo veilig.

Eten en drinken

Wil je iets eten of drinken in het museum, met (of zonder) kinderen? In Kasteel Helmond bevindt zich het sfeervolle Kasteelcafé waar je een lekkere lunch kunt nuttigen of iets drinken. In Kunsthal Helmond kan je een drankje bestellen in de Koffiecorner.

Een fijn bezoekersklimaat

We vinden het superleuk als je langskomt, we vragen je daarbij ook rekening te houden met andere bezoekers. Soms wil men meer rust om kunst en voorwerpen te bekijken en de verhalen in zich op te nemen. We hebben daar alle begrip voor. Ons museum wil een fijn bezoekersklimaat scheppen voor iedereen.

Voelkunst

Om onze kasteelobjecten en kunst zo optimaal als kan te bewaren, zodat onze bezoekers er zo lang mogelijk van kunnen genieten, is het van belang dat we ze met rust laten. Aanrakingen kunnen namelijk ervoor zorgen dat de situatie van de kunstwerken minder gunstig wordt. Waar mogelijk mag je de werken aanraken, we vermelden dit dan altijd erbij. Zoals bij een aantal voelobjecten die speciaal zijn gemaakt voor bezoekers die niet of nauwelijks zien.

Dieren in het museum

Je bent van harte welkom bij ons met je blindengeleidehond, we willen graag dat ook bezoekers die slecht of nauwelijks zien zich bij ons op hun gemak voelen.

Begeleiding

Kom je met kinderen naar ons museum? Dat is een prima idee. We vragen je om kinderen onder de 12 jaar te begeleiden door ons museum.

Fotograferen

Ons museum biedt diverse mooie en geschikte plekken om te fotograferen en te filmen. We begrijpen je wensen op dit vlak maar al te goed. Mocht je foto’s maken of filmen doe dit dan zonder het gebruik van flitslicht. Soms vinden we het om redenen prettiger dat er niet wordt gefotografeerd in een zaal of bij een tentoonstelling, we zullen dit dan duidelijk aangeven. Voor grote foto- en of filmproducties kun je contact opnemen met pers@museumhelmond.nl.

Tips voor ons?

Heb je zelf nog voorstellen tot verbetering van deze pagina? Stuur je mailtje dan naar publicrelations@museumhelmond.nl. We leren dagelijks graag bij!