Skip to content

Menu

Kasteel Helmond

Speurtochten

Kies je speurtocht en boek via de knop Boeken op deze pagina. Meer informatie, bel met 0492-587716.

Beste schildknaap van Helmond – groep 1 en 2 (groep 3 in overleg)

Aan de hand van foto’s zoeken de leerlingen voorwerpen in de kelder van het kasteel. Alles  gevonden? Dan worden ze op de 2e verdieping door de leerkracht tot ridder geslagen.

Van schildknaap tot ridder met Jan van Berlaer – groep 3, 4 en 5

Jan van Berlaer, de eerste kasteelheer van Helmond heeft negen opdrachten voor schildknapen bedacht, in de kelder van het kasteel.  Alle opdrachten goed? Dan slaat de leerkrachte hen tot ridder. De speurtocht zelf kan thuis of op school in elkaar gezet worden tot een kasteel.

Vang de negen kasteelweetjes – groep 6,7 en 8

In de kelder van het kasteel ‘vangen’ de leerlingen met een schild en lichtprojecties kasteelweetjes die ze goed moeten onthouden. Ze testen hun kennis bij het kruisboogspel.  Als ze geslaagd zijn, slaat de leerkracht hen tot ridder.

Wat een familie! voor groep 6 t/m 8

In Wat een familie! maken de leerlingen kennis met de kasteelbewoners en hun familie. Zoals keizerin Maria van Brabant, Jan van Berlaer met zijn vele minaressen en de rijke, maar ook een beetje verwaande familie Van Cortenbach. Of met de kleine Isabelle Felicité die op haar 9e al moest trouwen met die onaardige Albert Jozef van Arbergh. Tot slot komen de leerlingen uit in de prachtige woonkamer van de familie Wesselman van Helmond.

Deze speurtocht kun je combineren met Vang de negen kasteelweetjes in de kelder.

Praktische informatie

Begeleiding: door de leerkracht en ouders. Eén begeleider op 5 leerlingen.

Duur: 45 tot 60 minuten.

Prijs: € 80

Meer weten? Stuur een mail naar info@museumhelmond.nl.