Skip to content

Menu

Museum Helmond

Buitengewoon Kunst & Taal

Als je nieuw bent in Nederland en je hebt een status dan heb je een inburgeringsplicht. Hiervoor volg je onder andere een taalcursus die erop gericht is zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren, een baan te zoeken en in te burgeren in Nederland.

Taal werkt verbindend

Er zijn statushouders of migranten die al werk hebben maar bij wie de taal een probleem is, of juist geen werk hebben omdat communicatie in de Nederlandse taal een belemmering is. Taal verbindt mensen met elkaar, je kunt elkaar verstaan en het geeft grip op je leven omdat je meer begrijpt van de wereld om je heen. Daarom is het belangrijk dat het leren van taal op een dynamische manier gebeurt. Het liefst fysiek op de plek waar je die taal ook nodig hebt.

Bezoek ons museum

Deelnemers van de taallessen brengen een bezoek aan een expositie in het museum en gaan daar, onder begeleiding samen in gesprek over de kunstwerken. Dat kan in de beide locaties van het museum: Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond.  Bij deze tour staat ontmoeting en het leren van de Nederlandse taal centraal. Het leren van de taal en Nederlandse cultuur is een belangrijk onderdeel bij de taallessen. Tijdens het museumbezoek bespreken we aan de hand van de kunstwerken verschillende thema’s. Wil je weten welke tentoonstellingen er zijn, bekijk het aanbod.

Bezoek jij ons museum?

Interactief

Wie meedoet wordt op interactieve wijze geprikkeld door middel van open, basale vragen. Zo kunnen er spontaan interessante groepsdiscussies ontstaan, waar de deelnemers van elkaar kunnen leren. De groep wordt ontvangen en bezoekt daarna in 1,5 uur de expositie. Na het bezoek praten we gezellig na met een kopje koffie of thee. Ook ontvangen de deelnemers nog een aandenken aan de expositie.

Wat kost het?

€125 per groep. Dit is inclusief koffie/thee, entree museum, aandenken expositie. Boek nu via de boekingsknop rechtsboven op deze pagina. Elke deelnemer ontvangt na afloop 2 gratis entreekaarten van het museum die 6 maanden geldig zijn.

CultuurSnack

De CultuurSnack is een online programma voor een leuke, vlotte, laagdrempelige en leerzame kennismaking met kunst. Dit online programma kan overal in Nederland ingezet worden bij taallessen. Kijken naar kunst als een creatief middel zetten we in om op een speelse wijze de Nederlandse taal te verwerven.