Skip to content

Menu

Museum Helmond

Goed toegankelijk

Onze museumlocatie Kasteel Helmond is, hoewel eeuwenoud, goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel (met uitzondering van zware elektrische rolstoelen). Er is een lift – ca. 80 cm breed en 100 cm diep – in het gebouw naar de diverse verdiepingen, en op zaal zijn er zaalliften. Ook is er een speciale rolstoellift beschikbaar waarmee je van het buitenterrein naar binnen kunt. Bij het museum zijn er elke dag voldoende medewerkers aanwezig om je te helpen, begeleiden en te informeren. Bijvoorbeeld bij het bedienen van de liften, het openen van deuren en voor begeleiding in het museum.

Leen een rolstoel of rollator

Ben je minder goed ter been, dan kun je een rolstoel lenen of een rollator bij de museumbalie. Omdat er een beperkt aantal rolstoelen zijn, is het handig om voor je bezoek er een te reserveren via telefoon 0492-587716. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Begeleid je een bezoeker in een rolstoel, dan heb je gratis toegang tot ons museum. Wil je een rollator lenen? Je hoeft niet te reserveren. Aan de balie van het museum helpt de medewerker je graag verder.

Toegankelijke ruimte

Op de beide locaties van ons museum kun je prima in de rolstoel naar het toilet, het beschikt over brede deuren en voldoende ruimte. Ook beschikken de boven- en benedenzaal in de Kunsthal over elektrische deuren.