Skip to content

Menu

Museum Helmond

Laat je ondersteunen

Neem je hulphond mee

Je hond is van harte welkom, mits dan wel een hond die je hulp biedt. Zowel in het kasteel als in de Kunsthal zijn blindengeleidehonden en hulphonden welkom.

Tourguide System

Ons museum beschikt over een Tourguide System. Met dit draadloze systeem kan de museumgids via de zender spreken en kan de bezoeker de gids door middel van een oorontvanger of koptelefoon duidelijk verstaan.

Dus ben je slechthorend of heb je snel last van omgevingsgeluiden, geef dit aan bij de baliemedewerker of gids en maak gratis gebruik van het Tourguide System. Dit systeem is mogelijk gemaakt door Kruisvereniging Helmond.

Mobiele balieringleiding

Voor onze bezoekers met een gehoorapparaat die minder goed horen, is het handig om te weten dat het museum over mobiele ringleiding beschikt aan de balies. Zo zijn onze baliemedewerkers goed te verstaan.

Museumkaart in pictogrammen

We bieden tevens een museumkaart in pictogrammen aan voor bezoekers die niet of nauwelijks kunnen praten tijdens hun museumbezoek. Deze kaart is ontwikkeld door ISAAC-NF – belangenbehartiger voor personen die niet goed (genoeg) kunnen spreken en hun omgeving – in samenwerking met EMB Nederland. EMB wil de kwaliteit van leven van mensen met ernstig meervoudige beperkingen en hun naasten verbeteren.

De museumkaart in pictogrammen

De museumkaart in pictogrammen

De kaart is een hulpmiddel om aan te geven wat van het museumbezoek wordt gevonden, en hoe dit wordt ervaren. Je kunt de kaart hier downloaden. Ook is deze verkrijgbaar aan de balie van het museum. De uitleg van de Museumkaart in pictogrammen vind je hier.

Opvouwbare museumstoeltjes

Tijdens je bezoek kun je opvouwbare museumstoelen lenen. Ze zijn licht, stevig en je kunt ze gebruiken als wandelstok. Ook zijn ze makkelijk uit te klappen als stoeltje. Vraag ze aan bij de balie.

Met een opvouwbaar stoeltje kun je een moment rustig zitten

Met een opvouwbaar stoeltje kun je een moment rustig zitten