Skip to content

Menu

Museum Helmond

Wie zijn wij

Museum Helmond heeft een eigen Vereniging van Vrienden. Het doel van de vereniging is onder meer het bevorderen van de belangen van het museum, door daarvoor fondsen – met name gelden – te verwerven en te beheren en hiervoor op gezette tijden, in overleg met de museumdirectie, kunstaankopen voor het museum te doen. De jaarlijkse bijdragen van de Vrienden vormen een van de voornaamste fondsen voor kunstaankopen. Verder wil de vereniging de belangstelling voor kunst en cultuur in de regio Helmond bevorderen. De vereniging is lid van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea.

Draagt u het museum een warm hart toe, word dan Vriend (lid van de Vereniging)!

De voordelen van deze Vriendschap zijn:

  • U hebt gratis toegang tot Museum Helmond.
  • U wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het museum en ontvangt uitnodigingen voor de openingen van nieuwe tentoonstellingen.
  • U wordt een keer per jaar de gast van het museum voor een speciale, voor de leden georganiseerde activiteit.
  • U krijgt korting op een aantal publicaties van het museum.
  • U ontvangt uitnodigingen voor de culturele dag- en meerdaagse reizen die onze vereniging organiseert.
  • U ontvangt een uitnodiging voor de jaarvergadering. Deze wordt meestal opgeluisterd met een interessante lezing of een ander cultureel gebeuren, gevolgd door een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een hapje.
  • U kunt deelnemen aan de filmmiddagen die wij organiseren in samenwerking met de Cacaofabriek en aan theatervoorstellingen die georganiseerd worden in samenwerking met Theater Speelhuis.

Zowel particulieren als bedrijven en instellingen kunnen zich aanmelden als Vriend, Begunstiger of Beschermer.