Skip to content

Menu

Zoldertour

 • 17 december 2020
 • 31 december 2024
 • Kasteel Helmond

Zoldertour

Kasteel in brand!

Tijdens de zoldertour ‘Kasteel in brand!’ dwaal je over de eeuwenoude zolder van het kasteel. Schaduwen en stemmen voeren je langs authentieke kasteelelementen en vertellen je over de grote brand in 1549. Het is een tocht over krakende vloeren, onder oude houten balken en spanten door en via spannende doorgangen, naar ruimten waar kaarsen ineens omvallen en boeken spontaan openslaan en waarbij een middeleeuws ophaalrad plotseling weer draait zoals ooit. Kom naar dit intrigerende en waargebeurde verhaal op zolder en ontdek het zelf.

Tour met gids

De zoldertour wordt begeleid door een gids. De tour over de zolder is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Soms is het er wat warmer (in de zomer) en soms gewoon wat kouder (in de winter), houd daarmee rekening als je de zolder bezoekt. De kasteelzolder is toegankelijk voor bezoekers die goed mobiel zijn en is bewust zo authentiek mogelijk gehouden. Zo loop je hier en daar onder eeuwenoude balken door of er zelfs eroverheen.

Boek je plekje

Wil je meer informatie over de tour of reserveren, bel dan met tel. 0492-587716 of vraag je boeking aan via boekingen@museumhelmond.nl. We kunnen je dan precies vertellen of en wanneer de tour beschikbaar is.

Wat kost het?

Voor deelname aan de zoldertour betaal je € 2 per persoon. Dit is exclusief de entreeprijs. De toegangsprijzen voor Kasteel Helmond vind je hier.

Bordspel 

Je kunt je bezoek aan de zolder combineren met het bordspel Brand! In dit spel dat je kunt spelen in de torenkamer naast de infobalie, kruip je in de huid van een personage uit het zoldertourverhaal. Het kasteel is afgebrand, de kasteelheer is woedend en wil maar wat graag erachter komen wie de dader is!

De zoldertour is mogelijk gemaakt met steun van de VriendenLoterij.

 

 

 

 

 • No more heroes

  Tentoonstellingen kunsthal

  Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kunsthal Helmond

  Locaties

  Ga naar Kunsthal Helmond