Skip to content

Menu

Mitch Epstein

 • 1 oktober 2019
 • 9 februari 2020
 • Kunsthal Helmond

Mitch Epstein

In Time

Mitch Epstein’s iconische foto’s geven een verrassend en gelaagd beeld van Amerika. Een enorme dieptewerking en de vele interpretatiemogelijkheden zijn kenmerkend voor zijn werk. In Kunsthal Helmond zijn zo’n 50 foto’s te zien die de fotograaf selecteerde uit vier vermaarde series: Rocks and Clouds (2018), New York Arbor (2013), American Power (2009) en Family Business (2003). Epstein (1952 in Holyoke, Massachusetts, VS) is een pionier op het gebied van de kleurenfotografie maar werkt ook in zwart-wit. Bij het afdrukken zoekt hij de grenzen van het technisch mogelijke op.

Vrouw staand voor drie portretfoto's

De serie Family Business toont de teloorgang van de ondernemingen van Epstein’s vader. De kijker wordt deelgenoot van de gevolgen voor de familie van de fotograaf. Epstein plaatst dit in het licht van de sociaal-maatschappelijke veranderingen in de stad. In American Power toont hij op groot formaat foto’s de invloed van de winning van energiebronnen op het landschap en de inwoners van Amerika.

Olieplatform in zee

Ocean Warwick Oil Platform, Dauphin Island, Alabama, 2005, C-print. Uit de serie American Power © Black River Productions, Ltd. / Mitch Epstein, courtesy Galerie Thomas Zander, Cologne

In Rocks en Clouds en New York Arbor zet Epstein op poëtische wijze de traditionele manier om een stad weer te geven op zijn kop. In zijn eerbetoon aan New York staat de natuur centraal en is deze meer dan een achtergrond voor het stadsleven.

Tip: bekijk de American Power-foto’s luisterend naar speciaal voor deze serie gecomponeerde cellomuziek. En bezoek in de zaalbios de films Dad en Retail, twee korte films die Epstein maakte bij zijn project Family Business.

De expositie kwam tot stand met steun van Gallery Thomas Zander, Keulen.

 

 • No more heroes

  Tentoonstellingen kunsthal

  Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kasteel Helmond

  Locaties

  Ga naar Kasteel Helmond