Skip to content

Menu

Walker Evans

 • 11 oktober 2022
 • 5 maart 2023
 • Kunsthal Helmond

Walker Evans

Revisited

De tentoonstelling Walker Evans Revisited toont werk van Walker Evans en 19 hedendaagse fotografen uit onder andere de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk en Duitsland die voortborduren op de stijl van Walker Evans, zijn onderwerpskeuze of ‘spelen’ met zijn iconische beelden. Werk van onder andere Sherrie Levine, Justine Kurland, Ute Mahler& Werner Mahler, Stephen Shore, RaMell Ross en Bryan Schutmaat wordt tegenover dat van hun inspiratiebron en grote voorbeeld geplaatst. Dit levert een spannende en veelzijdige presentatie op over fotografie en de Amerikaanse samenleving toen en nu.

 Grote Depressie in beeld

De Amerikaanse fotograaf Walker Evans (1903–1975) concentreerde zich op alledaagse thema’s. Evans werd vooral beroemd om zijn foto’s die het Amerikaanse leven tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig verbeeldden.

Alledaagse leven

Evans’ waardering voor de visuele mogelijkheden van het dagelijks leven was baanbrekend in de kunstfotografie en maakte hem een ​​pionier op het gebied van straatfotografie.

Eigenzinnige stijl

Het werk van Evans toont zijn eigenzinnige stijl zowel in onderwerpkeuze als zijn manier van werken. Zo sloot hij zich niet aan bij een fotoagentschap. Ook stond hij erop in zijn commerciële werk voor tijdschriften zijn foto’s zelf te selecteren en mee te ontwerpen aan de tijdschriftversies. Hierdoor behield hij de controle over zijn werken en hun ontvangst bij het publiek.

David Campany is gastcurator van de expositie, deze was eerder te zien in Museum Mannheim tijdens de ‘Biennale für aktuelle Fotografie 2020.’

 • Antropoceen

  Tentoonstellingen kunsthal

  Overzichtsfoto van gekleurde akkers in de woestijn Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kasteel Helmond

  Locaties

  Ga naar Kasteel Helmond