Skip to content

Menu

Walker Evans

 • 8 oktober 2022
 • 5 maart 2023
 • Kunsthal Helmond

Walker Evans

Revisited

Walker Evans (1903-1975) is misschien wel één van de bekendste fotografen van de twintigste eeuw. Zijn foto’s behoren tot de meest iconische beelden van de moderne fotografie. Direct en genereus, analytisch maar toch lyrisch, zorgvuldig gecomponeerd, maar niet geforceerd. Zijn manier van werken is tot op de dag van vandaag een inspiratie voor velen.

Tip: iedere derde zondag van de maand tijdens de tentoonstellingsperiode is onze museumdocent aanwezig van 14-16.00 uur.  Stel je vragen en leer zo meer!

Haarscherp gevoel

Evans had een haarscherp gevoel voor context, tekst en relaties tussen beelden. Of het nu ging om tentoonstellingen, of om boeken en tijdschriften. Naast een bijzondere fotograaf, was hij ook editor, schrijver en ontwerper.

Dagelijkse leven in beeld

In Walker Evans Revisited zien we werk van hedendaagse fotografen die werken in de geest van Walker Evans. Ze zijn geïnspireerd door zijn fotografie van het dagelijkse leven: mensen die hij op straat tegenkwam, bijzondere gebouwen en objecten. Sommige kunstenaars bezoeken bepaalde locaties die bekend zijn uit foto’s van Evans en weer anderen reageren heel direct op zijn fotografie. Als eerbetoon, inspiratie of door zijn iconische beelden met nieuwe betekenis te laden.

Walker Evans Revisited bevat werk van Sherrie Levine, Michael Mandiberg, Camille Fallet, Julia Curtin, Darren Harvey-Regan, Jessica Potter, James Nares, Anastasia Samoylova, Bryan Schutmaat, Patrick Pound, Ute Mahler & Werner Mahler, Stephen Shore, Mark Ruwedel, RaMell Ross, George Georgiou, Lisa Kereszi, Vanessa Winship, Cortis&Sonderegger en Walker Evans.

De tentoonstelling was eerder te zien in Kunsthalle Mannheim tijdens de ‘Biennale für aktuelle Fotografie 2020’ en is samengesteld door gastcurator David Campany. Walker Evans Revisited is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Foto: FotoStudio5700.nl

Foto: FotoStudio5700.nl

 • No more heroes

  Tentoonstellingen kunsthal

  Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kasteel Helmond

  Locaties

  Ga naar Kasteel Helmond