Skip to content

Menu

Kunsthal Helmond

KrachtWerk Human Campus

Op de Brainport Human Campus in Helmond kun je de Kunstroute doen en de satelliettentoonstelling KrachtWerk gaan bekijken. Let op: deze expositie is niet in de Kunsthal te zien. Wil je meer weten of heb je interesse om KrachtWerk te bezoeken, bekijk alle info en hoe je kan aanmelden.

 

Satelliettentoonstellingen

In 2023 waren op de Human Campus te zien: Uniform en Strijd. Deze zogenoemde satelliettentoonstellingen waren gekoppeld aan een tentoonstelling met een soortgelijk thema in de Kunsthal, namelijk ‘Uniform’ en ‘Resilient Rebels’. In 2024 voegen we daar KrachtWerk aan toe, het is een opzichzelfstaand thema dat geen directe link heeft met de tentoonstellingen in de Kunsthal.

De kracht van Krachtwerk

De satelliettentoonstelling KrachtWerk combineert naadloos de thema’s van bovenmenselijke vermogens en uitzonderlijke talenten, geïnspireerd door een divers scala aan werken uit de collectie van Museum Helmond. Terwijl je aan deze ‘reis’ begint, zul je beelden tegenkomen die de kracht en veerkracht vieren van zowel fictieve superhelden als van echte mensen. Je ontmoet iconische foto’s van Anton Corbijn, waaronder de opvallende portretten van Kraftwerk. Daarnaast toont de Kunstroute de visionaire ontwerpen van Paul Smith. Zijn innovatieve creaties nodigen ons uit om door een artistieke bril naar de wereld te kijken. KrachtWerk laat je nadenken over de kracht en potentie die in elk van ons schuilt.

Paul Smith, From the series ‘Heroes’: ‘Hero’

Paul Smith, From the series ‘Heroes’: ‘Hero’

De Brainport Human Campus is de thuisbasis van de familie van bedrijven van Driessen Groep. Hier komen mensen samen om te werken, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Dankzij een partnership met Driessen Groep voegt ons museum door middel van tentoonstellingen op locatie, kunst toe als ingrediënt voor bijzondere ontmoetingen.

Kunst als inspiratiebron

We nodigen je van harte uit om na te denken over de vele vormen van superkrachten en superhelden. Of het nu door de lens van een camera is of door graffiti, we zijn allemaal in staat om onze innerlijke kracht te benutten en onze (boven)menselijke mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken. Hopelijk ben je na het zien van KrachtWerk geïnspireerd om je eigen supertalenten te ontdekken en gebruiken en kan de kunst als startpunt dienen voor een goed gesprek. Geniet van je reis en je supertalenten!

Kom je langs?

Wil je meer weten of heb je interesse om KrachtWerk te bezoeken, bekijk deze pagina.