Skip to content

Menu

Museum Helmond

Buitengewoon Kunst & Taal

Nieuwe Nederlanders met een status hebben een inburgeringsplicht. Hiervoor volgen ze onder andere een taalcursus die erop gericht is zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren, een baan te zoeken en in te burgeren in Nederland.

Taal werkt verbindend

Er zijn statushouders of migranten die al werk hebben maar bij wie de taal een probleem is, of juist geen werk hebben omdat communicatie in de Nederlandse taal een belemmering is. Taal verbindt mensen met elkaar, je kunt elkaar verstaan en het geeft grip op je leven omdat je meer begrijpt van de wereld om je heen. Daarom is het belangrijk dat het leren van taal op een dynamische manier gebeurt. Het liefst fysiek op de plek waar je die taal ook nodig hebt.

Bezoek ons museum

Deelnemers van NT2 lessen brengen een bezoek aan een expositie in het museum en gaan daar, onder leiding van een NT2 docent, samen in gesprek over de kunstwerken. Dat kan in de beide locaties van het museum: Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond.  Bij deze tour staat ontmoeting en het leren van de Nederlandse taal centraal. Het leren van de taal en Nederlandse cultuur is een belangrijk onderdeel bij de NT2 lessen. Tijdens het museumbezoek bespreken we aan de hand van de kunstwerken verschillende thema’s.

Bezoek jij ons museum?

Bezoek jij ons museum?

Interactief

Wie meedoet wordt op interactieve wijze geprikkeld door middel van open, basale vragen. Zo kunnen er spontaan interessante groepsdiscussies ontstaan, waar de deelnemers van elkaar kunnen leren. De groep (ongeveer 8-12 deelnemers) wordt ontvangen door onze NT2 docent met koffie/thee en bezoekt daarna in circa 1,5 uur de expositie. Na het bezoek evalueren we door middel van een creatieve opdracht en ontvangen de deelnemers een aandenken aan de expositie.

Wat kost het?

€125 per groep. Dit is inclusief koffie/thee, entree museum, aandenken expositie. Boek nu via de boekingsknop rechtsboven op deze pagina. Elke deelnemer ontvangt na afloop 2 gratis entreekaarten van het museum die 6 maanden geldig zijn.

Digitale scheurkalender

De Digitale Scheurkalender is een online programma voor een leuke, vlotte, laagdrempelige en leerzame kennismaking met kunst. Dit online programma kan overal in Nederland ingezet worden bij NT2 lessen. Kijken naar kunst als een creatief middel zetten we in om op een speelse wijze de Nederlandse taal te verwerven. Vraag de kalender aan via info@museumhelmond.nl, en kijk hier voor meer informatie.