Skip to content

Menu

Museum Helmond

Buitengewoon Kunst Beleven

Voor mensen met een beperking is een museumuitstapje niet altijd zo vanzelfsprekend en gemakkelijk. Museum Helmond heeft daarom diverse projecten ontwikkeld en aanpassingen verricht om het museumbezoek aantrekkelijk, laagdrempelig en leuk te laten zijn. Daardoor kan iedereen zich verwonderen over al het moois dat er in het museum te zien is en genieten van de bijzondere en unieke verhalen. Doe mee met het programma Buitengewoon Kunst Beleven. Je leest er op deze pagina meer over.

 

Wat houdt het programma in?

De museumdocent heet je welkom bij de balie van Kunsthal Helmond. Daarna bezoek je gezamenlijk de tentoonstelling Abstract II. Hier bekijk je schilderijen van bekende kunstenaars zoals Karel Appel en Corneille, of Andre Masson en Barbara Hepworth. Zij maakten kunst met aparte vormen en figuren, en pasten een typisch gebruik van kleur toe met rake penseelstreken. Na de rondleiding die een uur duurt, is er een pauzemoment met koffie/thee. Aansluitend ga je aan de slag met een creatieve opdracht die aansluit bij het thema van de tentoonstelling. Het resultaat mag je uiteraard mee naar huis nemen.

Bezoekers van Oro bezoeken het museum

Bezoekers van Oro bezoeken het museum

Kunstbeleving staat centraal

Het beleven van kunst staat centraal in het programma. De vragen die gesteld worden zijn gericht op emoties, het prikkelen van de fantasie, het oproepen van verhalen en daarover praten met elkaar. Op deze manier streven we ernaar dat deelnemers zich verwonderen en geïnspireerd raken door de kunstwerken, verhalen en de creatieve activiteit.

Groepsrondleiding

Deze rondleiding boek je als groep. We vinden het fijn als je vooraf/aan het begin van de rondleiding je wensen aangeeft, zodat we daarmee rekening kunnen houden. Alvast veel plezier bij de rondleiding!

Praktische informatie

Voor wie?

(Jong) Volwassenen met een beperking.

Maximale groepsgrootte

Bij voorkeur als groep te boeken, maar wil je individueel deelnemen mail dan naar aanmelden@museumhelmond.nl.

Duur

Het totale programma duurt 2 uur. Dat is inclusief de rondleiding, pauze en creatieve opdracht.

Data en tijden*

Woensdag 10 januari                   10.30 uur – 12.30 uur

Maandag 15 januari                     10.30 uur – 12.30 uur

Vrijdagavond 19 januari             19.00 uur – 21.00 uur

Zaterdag 27 januari                     14.00 uur – 16.00 uur

Vrijdag 2 februari                         19.00 uur – 21.00 uur

Zaterdag 17 februari                     14.oo uur –  16.00 uur

Maandag 26 februari                   10.30 uur – 12.30 uur

Woensdag 28 februari                 10.30 uur – 12.30 uur

Woensdag 4 maart                       10.30 uur – 12.30 uur

Woensdag 6 maart                       10.30 uur – 12.30 uur

*Wil je met een groep op een andere dag of tijd komen mail dan naar aanmelden@museumhelmond.nl. Op de maandagen zijn er geen andere bezoekers of groepen aanwezig. Dan is het museum speciaal geopend voor dit programma. Van dinsdag tot en met zondag is het museum geopend voor reguliere bezoekers.

Waar?

De rondleiding begint bij de balie van Kunsthal Helmond, FJ. Van Thielpark 7, Helmond

Deelnamekosten

De kosten zijn €5,00 per persoon.  Dit is inclusief entree, rondleiding, koffie/thee, versnapering en creatieve activiteit. Het bedrag kan je ter plekke aan de balie voldoen of per factuur.

Begeleiders

Ben je begeleider, dan heb je gratis toegang tot het museum. Vergeet niet je Museumkaart of Vriendenloterij VIP-KAART te scannen. Je steunt hiermee het museum.

Toegankelijkheid

De Kunsthal is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Ook zijn er in het museum rolstoelen, rollators en museumstoeltjes te leen. Geleide honden zijn toegestaan, ook is een aangepast toilet aanwezig.

Doe mee!

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan Buitengewoon Kunst Beleven, wil je meer informatie of op een andere dag komen, meld je dan aan via aanmelden@museumhelmond.nl of bel naar 0492-587716.