Skip to content

Menu

Museum Helmond

Steun ons

Steun ons en werk mee aan toekomstige tentoonstellingen en verhalen in het kader van kunst, cultureel erfgoed en onderzoek. Dat kan bijvoorbeeld door ondersteuning op maat, financieel of anderszins. Op deze wijze maken we het samen mogelijk dat vele tienduizenden bezoekers de kracht van erfgoed en kunst ervaren.

Onze Vrienden

Een van onze meest trouwe schenkers zijn onze Museumvrienden. Museum Helmond onderhoudt dan ook een warme relatie met de Vereniging van Vrienden van Museum Helmond. De Museumvrienden komen regelmatig op bezoek in Kasteel Helmond of Kunsthal Helmond voor een evenement of groepsbezoek. We organiseren deze bijeenkomsten als dank voor de zeer welkome bijdragen aan de collectie en het bevorderen van de belangen van Museum Helmond. Vriend worden? Kijk voor meer informatie op Museumvrienden.

Fondsen en Sponsoren

Voor de realisatie van het Kasteelverhaal, het zolderproject ‘Kasteel in brand’ en tentoonstellingsprojecten in zowel Kasteel Helmond als Kunsthal Helmond ontvangt het museum financiële bijdragen van onder andere fondsen zoals Mondriaan Fonds, Fonds21, VriendenLoterij, VSB fonds, Bouwfonds Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Coöperatiefonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Steun en Welzijnszorg, Zabawas, en de Turing Foundation. Ook ondernemersvereniging Carat Helmond en bedrijven als J.A. Raymakers & Co BV, Wesselman Accountants en Adviseurs, Kuijpers en de Driessen Groep steunen het museum met verschillende (structurele) bijdragen.

Schenking

Elke schenking, eenmalig of periodiek, groot of klein, is welkom. Een bijdrage voor een aankoop draagt bij aan het belang van de collecties van Museum Helmond (Mens en Werk, Stadshistorie, Modern en Hedendaagse kunst) voor de collectie Nederland.

In naam verbonden

Je (bedrijfs)naam verbinden aan een tentoonstelling, aankoop, activiteit of kunstproject kan op verschillende manieren. Informeer naar de mogelijkheden via 0492-587716 / 06 47 849 914 of stuur een e-mail naar Mariëlle van de Kerkhof development@museumhelmond.nl.