Skip to content

Menu

Museum Helmond

Club Zien

Stel je voor: een plek waar inspiratie, verwondering en creativiteit centraal staan. Waar leerlingen zich welkom voelen en uitgedaagd worden om op ontdekkingsreis te gaan, hun mening telt en het aanbod is ontwikkeld in co-creatie met en afgestemd op vmbo-leerlingen en hun interesses en belevingswereld. Zo’n plek bestaat. Maak kennis met: Club Zien.

Wat is Club Zien?

Club Zien is een samenwerkingsverband tussen Het Noordbrabants Museum, Design Museum Den Bosch, Stedelijk Museum Breda, Van Abbemuseum Eindhoven en Museum Helmond. Het doel: de musea toegankelijker maken voor vmbo-leerlingen. Door het verbinden van kunst, cultuur, erfgoed, design, geschiedenis én educatie bieden we een plek die de verwondering, verbeelding en creativiteit van leerlingen stimuleert. Vanuit Club Zien wordt in nauwe co-creatie met leerlingen en docenten een waardevol en aantrekkelijk educatief aanbod ontwikkeld. Het aanbod sluit naadloos aan op de behoeften en belevingswereld van de leerlingen én op de leerdoelen en competenties van de schoolvakken.

‘Design thinking’- methodiek

Voor de ontwikkeling van het educatief aanbod wordt de ‘design thinking’-methodiek ingezet, die bij uitstek is geschikt voor het aanpakken van complexe uitdagingen. De eindgebruiker, in dit geval leerling en docenten, staat centraal en wordt intensief betrokken bij de ontwikkeling van het educatief aanbod. Het inzichtelijk maken van de wensen en behoeften van leerlingen, en op basis daarvan het samen ontwikkelen van een waardevol aanbod, resulteert in een museumbezoek waarin de leerlingen de vrijheid krijgen om te ontdekken, te ervaren en zich te verwonderen. De leerlingen voelen zich welkom en worden uitgedaagd. Hun blik wordt verruimd en we dragen bij aan hun persoonlijke en culturele ontwikkeling.

Meer weten?

Alle informatie over Club Zien kun je hier vinden.

 

  • Club Zien

    Ogenschijnlijk / onderbouw
  • Club Zien

    Opzicht / bovenbouw