Skip to content

Menu

Alec Soth

 • 10 oktober 2021
 • 13 maart 2022
 • Kunsthal Helmond

Alec Soth

Gathered Leaves

Onder de titel ‘Gathered leaves’ toont Museum Helmond de fotoseries van de prominente Amerikaanse fotograaf Alec Soth (1969) waarmee hij beroemd werd. Het zijn Sleeping by the Mississippi (2004), Niagara (2006), Broken Manual (2010) en Songbook (2012-14), zeer waarschijnlijk aangevuld met foto’s uit zijn meest recente serie ‘I know how furiously your heart is beating’ (2018-2019).

Gewoon en niet-alledaags

Soth documenteert met zijn reisverslagen het Amerikaanse leven, bij voorkeur op het platteland, ver van de metropolen. Hij legt het leven van gewone maar evenzo goed niet-alledaagse Amerikanen vast op een subjectieve, poëtische en melancholische wijze. Hij fotografeert zowel de middenklasse als personen die in de marge van de maatschappij wonen.

Conflicterende behoeftes

Soth legt een samenleving vast die worstelt met conflicterende behoeftes naar individualiteit en gemeenschapszin. Zijn werk is visueel verhalend: gericht op menselijke emoties, persoonlijke verwachtingen en verlangens. Soth is lid van fotoagentschap Magnum Photos. Hij werkt in een Amerikaanse traditie van fotografen als Robert Frank en Joel Sternfeld. Een aantal van Soth’s foto’s behoren nu al tot iconen uit de Amerikaanse fotografiegeschiedenis.

 • Stilte heeft het laatste woord

  Tentoonstellingen kunsthal

  Vier afbeeldingen van thuissituatie tijdens corona Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kasteel Helmond

  Locaties

  Ga naar Kasteel Helmond