Skip to content

Menu

Museum Helmond

Rondleiding Depot

Hoe leuk is dat om te snuffelen door ons museumdepot? Nou is het niet echt snuffelen maar word je onder begeleiding meegenomen door het depot. Je krijgt bijzondere kunstwerken en fotografie te zien. Welke werken dat zijn? Dat blijft een verrassing tot je bezoek!

Achter gesloten deuren

Neem eens een kijkje achter de schermen van ons museum en bezoek het depot op onze locatie Kunsthal Helmond. Tijdens de rondleiding van onze museumdocent krijg je te zien en te horen wat er zich achter de gesloten deuren van het museum afspeelt. Hoe beheren wij een verzameling, hoe registreren we alle werken en objecten en aan welke eisen moet een depot voldoen? Ontdek met welke passie en aandacht er aan de verzamelingen gewerkt wordt.

We laten maximaal 7 personen tegelijkertijd in het depot toe. Met meer personen wordt namelijk het klimaat verstoord door de temperatuur van de bezoekers en het vocht dat ze uitademen. Ook kunnen we de veiligheid van onze werken zo beter garanderen.

Neem een kijkje in het depot

Neem een kijkje in het depot

Data, tijd & locatie

De rondleiding kun je doen van 13.30-14.30 uur op: vrijdag 21 juni, woensdag 11 september, vrijdag 1 november, woensdag 20 november en vrijdag 20 december. De rondleiding is onder begeleiding van een museumdocent.

Tarief +info

  • Deelname kost €10,00 per persoon, dit is exclusief de entreeprijs en inclusief kop koffie/thee na afloop van de rondleiding.
  • Alleen met een online gekocht ticket kun je deelnemen aan de tour door het depot. Er is geen kaartverkoop mogelijk aan de museumbalie.
  • Wil je voorafgaand of na afloop van de depotrondleiding ook nog het museum bezoeken dan ontvang je 50% korting op de entreeprijs.
  • Heb je een VIP KAART VriendenLoterij of Museumkaart, dan heb je gratis toegang tot het museum. Je betaalt in dat geval nog wel voor de deelname aan de tour.
  • De rondleiding duurt 1 uur.
  • Maximum aantal personen per rondleiding is 7.
  • De rondleiding is geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar.