Skip to content

Menu

  • 13 maart 2023

Inspecteer het museum

Kom jij ons museum inspecteren? Word ook museuminspecteur en maak je eigen kunstmuseum. Kijk hier maar eens hoe dat werkt, museuminspecteur worden.

Musea inspecteren is een idee van Museumkids (onderdeel van de overkoepelende brancheorganisatie Museumvereniging) en heeft als doel dat niet alleen volwassenen maar ook kinderen in aanraking komen met kunst, cultuur en ons nationaal erfgoed. Waar kan je dat beter bekijken dan bij de honderden musea in Nederland!

Ook bij ons museum ben je van harte welkom om samen met je mama en papa of opa en oma of met je vrienden door ons eeuwenoude kasteel te wandelen en door de moderne Kunsthal en te laten weten wat je van ons museum vindt. Dikke duim misschien? Of heb je nog leuke tips voor ons waar wij van kunnen leren? Je kan al jouw complimenten, meningen en tips online doorgeven op www.museumkids.nl.

Hoe het werkt?

Je gaat naar www.museumkids.nl, maakt een account aan, je gaat op bezoek bij ons museum, je inspecteert ons museum en je maakt je eigen kunstmuseum met de werken die jij wil! Je kan wanneer je maar wil inspecteur worden en op inspectie gaan, het hele jaar door. Weet je niet precies hoe het werkt, of heb je vragen, stel ze gerust aan onze baliemedewerkers. Die weten altijd raad. Wij hebben jouw mening hard nodig, zo blijven wij Kidsproof. En je helpt ons museum misschien wel de leukste te worden van heel Nederland!